בדרך כלל, אנשים נזכרים שיש להם שיניים בפה, כאשר הם מצחצחים שיניים וכאשר השיניים כואבות להם. מכיוון ששיניים הן כל כך רגישות ויושבות על עצבים, הרי שכל פעולה רפואית שאינה נכונה, עלולה לגרום לתוצאות הרות גורל ולמה שאנו בעצם מגדירים כרשלנות רפואית.
כמובן שלא כל פעולה רפואית שאינה מצליחה ניתן להגדירה כרשלנות רפואית, אך כאשר מבוצעות פעולות בשיניים, אשר אינן עולות בקנה אחד עם חובת הזהירות של הרופא המטפל, הרי שבמקרים מסוימים ניתן יהיה להגדיר את הטיפול הרפואי בשיניים כטיפול רשלני.
אבקש לשתף אתכם בחמישה פסקי דין אשר עוסקים ברשלנות רפואית ברפואת שיניים:
- תביעה נגד כללית סמייל בגין טיפול אורתודנטי שעברה ילדה בת 10. בעקבות הטיפול הילדה תאבד בעתיד את רוב שיניה והיא תצטרך לעבור טיפולי שיניים תכופים כל ימי חייה.
בית המשפט קבע כי הילדה עברה טיפול שיניים רשלני ונגרם לה נזק קשה ביותר בשיניים לכל ימי חייה.
בית המשפט פסק כי הילדה תקבל פיצוי בסך של 2,350,000 ₪, אשר כוללים פיצוי בגין הוצאות רפואיות, כאב וסבל ושכר טרחת עורך דין.
- אישה שעברה טיפול שיניים במרפאה פרטית הגיעה למצב בו גשרים מחרסינה שהושתלו נפלו פעם אחר פעם.
האישה נאלצה להתנהל תקופות ארוכות ללא שהיא יכולה לאכול ולתפקד עם שיניה. בנוסף, האישה טענה כי שילמה 50,000 ₪ לרופא מבלי לקבל קבלה.
בית המשפט פסק כי רופא השיניים התרשל בטיפול וקבע כי עליו לשלם לאישה סכום של 104,000 ₪, אשר כוללים בעיקר רכיב של כאב וסבל.
- מטופל ביצע טיפול שיניים ובאמצע הטיפול פגע רופא השיניים בעצב וגרם לנזק בלתי הפיך.
בית המשפט פסק כי המטופל יקבל פיצוי בסכום של 120,000 ₪.
- מטופל התעלף במהלך עקירת שן בינה, פניו נחבטו בקרקע ושיניו הקדמיות נפגעו.
בית המשפט פסק כי רופא השיניים התרשל בכך שלא נעזר בסייעת אשר אולי הייתה מונעת את נפילתו של המטופל ואת הנזק.
בית המשפט פסק כי המטופל יפוצה בסכום של 60,000 ₪.
- בחורה בת 26 עברה טיפולי שורש אצל רופא שיניים וטיפול לחידוש השורש. בעקבות הטיפולים נאלצה הבחורה לעקור שתי שיניים והחלה לסבול מאובדן תחושה ומנפיחות באזור הלחי.
בית המשפט פסק כי רופא השיניים ביצע טיפולי שורש לקויים, השתמש ביתדות שאינן מתאימות ולא הפנה את המטופלת למומחים להמשך טיפול.
בית המשפט פסק כי רופא השיניים ישלם לבחורה 190,000 ₪, אשר כוללים כאב וסבל, אובדן שכר לעבר ולעתיד וכן שכר טרחת עו"ד.