עורך דין תאונות תלמידים

עורך דין תאונות תלמידים
עורך דין תאונות תלמידים

ילדכם נפגע בתאונה? לצד מתן הטיפול הרפואי המיטבי לילד, חשוב שתדעו כי הנכם זכאים לפיצוי כספי בגין הנזקים שנגרמו לילדכם בשל התאונה ולכך נדרש עו"ד תאונות תלמידים בעל ניסיון.

משרדנו טיפל ומטפל בהצלחה במאות מקרים של תאונות תלמידים ודואג לקבלת מלוא הפיצוי לו זכאי הילד, המשקף את נזקי התאונה.

פוליסת ביטוח תאונות אישיות

בעת תאונת תלמידים, הגורם הראשון האחראי למתן פיצוי בגין נזקי התאונה, הוא ביטוח תאונות אישיות.

דמי הביטוח כלולים בתשלום השנתי אותו משלמים ההורים למוסד החינוכי מדי שנה והוא חל על הילדים 24 שעות ביממה, בכל ימות השנה.

על כן, הזכאות לפיצוי בשל תאונה, קיימת גם כאשר זו התרחשה מחוץ למסגרת החינוכית ואף בתקופה של חופשות.

על מנת לקבל את מלוא הפיצוי בגין כל נזקי התאונה, יש למלא את טופס התביעה באופן ברור ומפורט וכן להציג תיעוד רפואי מלא.

לשם כך, רצוי מאוד להסתייע בעורך דין תאונות תלמידים המתמחה בתחום זה, בעל ניסיון בהתנהלות מול חברות הביטוח, אשר יוודא כי המסמכים המוגשים מציגים תמונה מדויקת של מצבו הרפואי של הילד, כך שניתן יהיה לקבל פיצוי המשקף נאמנה את הנזק שנגרם בשל התאונה.

תביעת רשלנות בסיוע עורך דין לתאונות תלמידים

מטבע הדברים, תאונות יכולות להתרחש מסיבות שונות, אולם לא אחת, בירור נסיבות התאונה מגלה כי זו התרחשה בשל רשלנותה של המסגרת החינוכית.

פירוש הדבר הוא כי הגן או בית הספר הפר את חובתו לשמירה על סביבה בטוחה ומוגנת עבור התלמידים.

במצבים אלו, כאשר ניתן להוכיח כי לו המוסד החינוכי היה מקיים את חובת הזהירות החלה עליו, הנזק שנגרם לתלמיד, לא היה מתרחש, ניתן להגיש תביעה לפיצויים בגין רשלנות. במסגרתה ידרוש עורך הדין פיצוי כספי עבור כל נזקי התאונה.

הצלחתה של תביעה זו תלויה בהוכחת הקשר הסיבתי בין הפרת חובת הזהירות לנזקים שנגרמו לילד ולכן יש צורך בייצוג משפטי מקצועי של משרד עו"ד תאונות תלמידים בעל ניסיון רב בטיפול בתביעות תלמידים.

חשיבותו של ליווי עורך דין תאונות תלמידים

קבלת הפיצוי הכספי בשל תאונת תלמידים, מצריכה הגשת תביעת ביטוח מסודרת אל חברת הביטוח במסגרת פוליסת ביטוח תאונות אישיות.

כמו כן, במקרה של רשלנות, יש להגיש תביעת נזיקין נגד המוסד החינוכי ומעוולים נוספים במידה ואלו רלוונטיים.

לשם טיפול יעיל ומימוש מלוא זכויות הילדים בהקשר זה, יש לפנות לעורך דין המתמחה בסוגיה משפטית זו.

משרדנו מטפל במקצועיות ובמסירות מלאה בתביעות תלמידים רבות ובמסגרת הטיפול המשפטי, אנו מלווים את ההורים לאורך כל התהליך עד לקבלת מלוא הפיצוי.

אנו מדריכים את ההורים באשר לניהול התיק הרפואי וכן בדבר שמירת כל הקבלות והחשבוניות של ההוצאות השונות להן נדרשו בשל התאונה על מנת שניתן יהיה לקבל בגינן החזר.

כאשר בידינו כל המסמכים, אנו פונים לכל הגורמים הרלוונטיים ועושים את המיטב לקבלת הפיצוי המקסימלי ובאופן המהיר ביותר.

חשיבותם של העדים בתאונות תלמידים

עדים טובים, אשר יכולים להעיד על התרחשותם של האירועים בתיקים משפטיים, הינם חשובים בכל נושא ובכל תחום משפטי.

הדבר מקבל משנה תוקף, כאשר מדובר בתיק משפטי של פציעת תלמיד בבית הספר או מחוצה לו.

הסיבה העיקרית לכך היא שכדבר שבשגרה ניתן לראות תביעות של תלמידים, אשר מוגשות לבתי המשפט בישראל, שנים רבות לאחר אירוע התאונה.

הסיבה לכך היא, כי התיישנות בתביעות אצל קטינים מתחילה בדרך כלל שנים רבות לאחר התאונה (גיל 21 בתביעה מכוח פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידים וגיל 25 בתביעה מכוח פקודת הנזיקין כנגד בית הספר או גורם אחר).

מכיוון שפעמים רבות חולפות שנים רבות מיום התאונה ועד יום הגשת התביעה, הרי שלעדים מהימנים בתיקים אלו תהיה השפעה מכרעת על התיק.

ברוב המקרים ניתן למצוא תלמיד אשר היה עד להתרחשות המקרה והוא זוכר כיצד אירעה התאונה.

כאשר התאונה מתרחשת מחוץ לבית הספר (תלמידי בית הספר מבוטחים בפוליסת תלמידים 24 שעות ביממה), הרי שניתן למצוא גם אנשים זרים, אשר ראו את מקרה התאונה ויכולים להעיד עליו.

הורים, חשוב מאוד לדעת כי במידה וילדכם נפגע בבית הספר או מחוצה לו, אל תתביישו ואל תהססו לברר את פרטי העדים לאירוע, דאגו לרשום את שמם המלא, את מספר הטלפון שלהם (או של הוריהם במידת הרלוונטיות) ואם ניתן רשמו גם את כתובת מגוריהם.

שמרו את הפרטים במקום בטוח וידוע, זאת למקרה שתצטרכו לשלוף את הנתונים בעוד מספר שנים לצורך הוכחת המקרה.

חשוב לדעת כי פציעות תלמידים שגורמות לנכות הן פציעות אשר יכולות להקנות לנפגע פיצוי משמעותי של עשרות אלפי שקלים, מאות אלפי שקלים, ולעיתים אף מיליוני שקלים.

המהפכה הגדולה בביטוח תאונות תלמידים

לאט לאט ובשקט התחוללה מחודש ספטמבר 2016 מהפכה של ממש בנוגע לביטוח תאונות תלמידים שחל 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע וללא קשר האם התלמיד נפצע בבית הספר או במקום אחר.
עד ליום 31.8.2016 תלמיד שנפצע היה צריך להעדר לפחות 21 ימים ברציפות מבית הספר, זאת על מנת לקבל 94 שקלים ליום (צמודים למדד) ובניכוי של 5 ימי המתנה.
החל מיום 1.9.2016 תלמיד שנפצע צריך להעדר לפחות 90 ימים ברציפות מבית הספר, זאת על מנת לקבל 213 שקלים ליום (צמודים למדד) ובניכוי 5 ימי המתנה.
גם בעניין של סכומי פיצויים לנכות קבועה חל שינוי.
עד ליום 31.8.2016 תלמיד שנפצע ונותרה לו נכות בשיעור של 5% לפחות (נכות לא אסתטית), היה זכאי לקבל סך של 3,760 ₪ לכל אחוז של נכות (צמודים למדד).
החל מיום 1.9.2017 תלמיד שנפצע ונותרה לו נכות בשיעור של 5% לפחות (נכות לא אסתטית), יהיה זכאי לקבל סך של 4,020 ₪ לכל אחוז של נכות (צמודים למדד).
יוצא מזה, כי אם בעבר תלמיד ששבר יד או רגל ושנעדר לתקופה סטנדרטית מבית הספר (כפי שקורה לילדים רבים), הרי שהיה זכאי לפיצוי כל שהוא (גם אם סמלי).
כיום הפוליסה מתייחסת בעיקר לתאונות קשות יותר (צורך ב- 90 ימי היעדרות לפחות), אך מצד שני סכומי הפיצוי לימי ההיעדרות עלו ביותר מפי שניים.
יש לזכור, כי לא חל שינוי על התיישנות בגין פוליסה תאונות תלמידים (ההתיישנות על פי חוק). תביעה בגין פוליסה זו תתיישן כאשר יגיע הילד לגיל 21 (שלוש שנים מיום הגיע הקטין לגיל 18).החל מיום 1.9.2016 חלה מהפכה של ממש בביטוח תאונות תלמידים.הפוליסה כיום מיטיבה עם תלמידים שנפצעו פציעות קשות יותר ונעדרים מבית הספר זמן ממושך לאחר התאונה, לעומת זאת תלמידים שנפצעו פציעה קלה יותר (כפי שקורה לרוב הילדים) מקופחים מהפוליסה החדשה, שכן לא יהיו זכאים לכל פיצוי כספי.

בכל תאונה של קטין מומלץ להתייעץ עם המומחים בתחום וזאת על מנת שילדכם לא יאבד את זכויותיו לפיצוי כספי הולם.

אין זה משנה אם אתם מיוצגים על ידי עורך דין תאונות תלמידים בדימונה, עורך דין תאונות תלמידים בבאר שבע, עורך דין תאונות תלמידים בדרום או בכל מקום בישראל, הדבר החשוב מכל הוא שילדכם יקבל ייצוג מקצועי ואמין על מנת שלא תקופחו.

פציעות של תלמידים בעקבות מפגעים בבית הספר

הורים רבים סבורים, כי כאשר הם שולחים את ילדיהם לבית הספר, הילדים מוגנים ועטופים בכפפות של משי. למרבה הצער, בחלק מבתי הספר בישראל קיימים מפגעים רבים, אשר מהווים סכנה בטיחותית לילדים.
הסכנות גדולות שבעתיים, שכן ילדים, קטנים וגדולים, הם בעלי אנרגיות עצומות ונוטים להתרוצץ ולשחק. לכן, כל מפגע הופך למסוכן יותר ומשכך, גם על בתי הספר חלה חובת זהירות מוגברת כלפי הילדים.
למרבה הצער, פציעות שכיחות ביותר הינן פציעות של אצבעות הידיים, כאשר נסגרות דלתות או נסגרים שערים על כפות ידי התלמידים. פציעות שכיחות נוספות, הינן פציעות בשיעורי ספורט, כגון מתקני ספורט שאינם תקינים, פציעות במשחקי כדורסל או כדורגל וכיו"ב.
במידה וילדכם נפצע בבית הספר (תלוי בנזק שנגרם), הוא יכול לתבוע בשני מסלולים מקבילים ולהרוויח כסף בכל אחד מהם.
המסלול הראשון הוא מסלול של תביעה על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר.
מסלול זה מצריך או מינימום של ימי היעדרות רצופים של התלמיד מבית הספר בעקבות הפציעה (90 יום מינימום ועד חצי שנה מקסימום), או מינימום של 5% נכות קבועה בעקבות הפציעה (כל אחוז נכות שווה מעט יותר מ-1,000 דולר).
המסלול השני הוא מסלול של תביעה מכוח פקודת הנזיקין. במידה וילדכם נפגע בבית הספר מחמת מפגע של בית הספר או של צד ג' אחר, ביכולתו לתבוע את המעוול ולקבל פיצוי בגין הפציעה. חשוב לדעת, כי תביעות של ילדים מכוח פקודת הנזיקין, הן תביעות שמקנות סכומי כסף גבוהים במיוחד (תלוי כמובן במידת הנזק).
הסיבה לכך היא שרכיב נזק עיקרי שמקנה פיצוי הינו רכיב נזק של אובדן כושר השתכרות בעתיד.הפסיקה מנחה, כי מכיוון שאין יודעים כיצד ישתכר הילד בעתיד ובאיזו עבודה יעבוד, אזי מחשבים את הפיצוי על פי השכר הממוצע במשק, אשר עומד בשנת 2018 על ממוצע של כ-10,000 ₪ – על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.הורים, חשוב שתדעו כי ניהול תיקים אלו באופן סבלני הינו תנאי הכרחי להצלחה.
בדרך כלל לא מומלץ למהר ולהתפשר עם חברת הביטוח, שכן פעמים רבות ניהול משא ומתן ארוך יותר וסבלני, מביא עימו תוצאות טובות יותר, קרי סכומי כסף גבוהים יותר.

הורים – האם ידעתם שגם אתם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר?

רוב ההורים של תלמידי בית הספר אינם יודעים, אך גם הם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר.

הביטוח של תלמידי בית הספר חל 24 שעות ביממה, גם אם התלמיד נפצע בחופש, בבית, בבית מלון ובעצם בכל מקום אחר. לעומת זאת הביטוח של הורי התלמידים אינו חל משך 24 שעות ביממה, אלא חל בתנאים מסוימים המפורטים להלן:

מדובר בהורה או בן משפחה של התלמיד אשר נוטל חלק (ללא קבלת שכר), בפעילות רשמית של המוסד החינוכי המתקיימת בשטח המוסד החינוכי או מחוץ לתחומי המוסד החינוכי, כמלווה ו/או כמשגיח בטיולים ו/או כמלווה ו/או כמשגיח באירועים אחרים ו/או במסגרת המוסד החינוכי (פעילות ספורט, הצגות, סרטים, ביקור באתרים, מוזיאונים, מילוי מקום של עובדי רשות ו/או עובדי המוסד החינוכי השובתים מעבודתם, ארגון פעילות תרבותית ו/או חברתית מטעם בית הספר וכיו"ב).

כמו כן, מבוטחים גם הורים שנבחרו על פי תקנון ארגון ההורים הארצי לשמש כחברי ועד ארגון הורים יישובי ו/או מחוזי ו/או ארצי, אך ורק בזמן השתתפותם בפעילות הקשורה לתפקידם בארגון.

הפוליסה מקנה להורים ו/או בני משפחתו של התלמיד, פיצוי בגין נכות קבועה (שגבוהה מ-5% נכות ושאינה נכות אסטטית), בסכום של 4,020 שקלים (צמוד למדד) עבור כל אחוז של נכות. קרי, במידה ולדוגמא נקבע להורה בגין פציעה 20% נכות אורטופדית קבועה, הרי שהוא יקבל מהפוליסה פיצוי בסך של 80,400 שקלים.

בגין מקרה מוות של ההורה או בן המשפחה יקבלו שאיריו פיצוי בסכום של 150,750 שקלים.

בגין נכות זמנית יקבל ההורה ו/או בן המשפחה פיצוי בסכום של 213 שקלים ליום (מוגבל עד שלושה חודשים), וזאת בתנאי שהיה באי כושר ונעדר מעבודתו משך 45 ימים ברציפות. אם ההורה אינו עובד ישולם לו פיצוי עבור תקופת אי הכושר הפיזי.

קיימים עוד מספר אלמנטים של פיצוי בפוליסה להורה או בן המשפחה, אך הנייר צר מלהכיל.

חשוב מאוד לדעת את כל הניואנסים המצויים בפוליסת תלמידים וזאת על מנת שתוכלו לקבל את כל המגיע לכם בפוליסה וזאת במידה ונפצעתם בפעילות בית ספרית. ההבדל בין ידיעת הפוליסה ובין אי הידיעה עלול להיות הבדל של עשרות אלפי שקלים.

שבע עצות זהב מה לא לעשות במידה וילדכם נפצע בבית הספר

למרבה הצער, מידי יום ביומו ילדים נפצעים בבית הספר, הן באמצע שיעור, הן בהפסקה והן בפעילות בית ספרית. רוב רובן של הפציעות הינן פציעות שנזקן כואב, אך נקודתי וחולף (כגון שברים קלים, מכות יבשות וכדומה). אולם, מבחינה סטטיסטית ישנן פציעות של ילדים בבית הספר אשר הינן קשות ובלתי הפיכות.

אבקש לשתף את הקוראים בשבע עצות זהב מה לא לעשות במידה וילדכם נפצע בבית הספר:

  1. לא לסמוך על כך שילדכם נלקח לטיפול רפואי נאות לאחר הפציעה בבית הספר, אלא להגיע באופן פיזי לבית הספר (במידה ולא פונה כבר לבית החולים) ולפקח על הטיפול הרפואי ועל הפינוי. קרו כבר די מקרים בהם ילד נפצע בבית הספר וההנהלה החליטה לטפל בו באופן עצמאי ומזיק, או שהנהלת בית הספר לא הבינה לחלוטין את חומרת המצב והשתהתה בפינוי הילד לטיפול רפואי.
  2. לא לחתום על דו"ח הפציעה באופן אוטומטי. למילים יש משמעות רבה ביותר ולכן לעיתים המורים וההנהלה בבית הספר עלולים (שלא בזדון) לרשום בדו"ח הפציעה נתונים מסוימים, אשר עלולים לפגוע בהמשך בניהול התיק.
  3. לא לסמוך על כך שבהמשך ההליך תזכרו את כל פרטי המקרה. צלמו מספר תמונות של מקום התאונה ושל הפציעה עצמה, שמרו היטב את התמונות ורשמו לפניכם את עיקרי התאונה.
  4. אל תתייאשו. גם אם חברת הביטוח דחתה את תביעתכם, המשיכו בהליך המשפטי ואל תחששו. פעמים רבות חברות הביטוח משלמות בעל כורחן רק כאשר מגישים נגדן תביעה בבית המשפט.
  5. אל תחשבו שאיחרתם את המועד. כאשר קטין נפצע ומעוניין להגיש תביעה משפטית, חשוב לדעת כי "ההתיישנות" אצל קטינים בתביעה מכוח חוק חוזה הביטוח (למשל ביטוח תאונות אישיות של תלמידים) מתחילה בגיל 21 (3 שנים מגיע 18). התיישנות אצל קטינים בתביעה מכוח פקודת הנזיקין (לדוגמא נגד בית הספר) מתחילה בגיל 25 (7 שנים מגיל 18). חשוב לציין עוד, כי רק תביעה עוצרת את מירוץ ההתיישנות ולא משלוח מכתבים לחברת הביטוח.
  6. אל תזניחו את העדים. במידה וישנם עדים לתאונה (ילדים, מורים וכדומה), רשמו את שמם המלא וקחו מהם פרטים מזהים. יכול מאוד להיות שבהמשך הדרך הם יהיו האנשים הכי חשובים בתיק שלכם.
  7. אל תשכחו לשמור חומר רפואי וקבלות. דאגו לשמור בתיקייה מסודרת את כל החומר הרפואי של ילדכם מיום הפציעה וגם את כל הקבלות שקשורות לטיפול הרפואי (דלק, תחבורה ציבורית, קבלות על תרופות וכדומה). כאשר תנהלו תיק בבית המשפט, המסמכים הללו יהיו חשובים ביותר על מנת לתת לכם פיצוי מקסימלי.

שבע עצות זהב כיצד תפעלו בתביעת נזיקין בגין התעללות בילדכם בבית הספר

12 שנות לימוד לילדנו בבית הספר אינן עוברות בקלות. זמן זה מלווה לעיתים קרובות בקשיים בלימודים, מבחנים, בחנים, שיעורי בית וכיו"ב. גם מבחינה חברתית הקשיים אינם קלים וכל ילד מנסה להשתלב ולתפוס את מקומו בחברה.

ישנם מקרים חריגים בהם ההשתלבות בבית הספר אינה מלווה רק בקשיים רגילים, אלא מדובר בילד או ילדה, אשר עוברים התעללות שיטתית על ידי חבריהם לכיתה, או על ידי תלמידים מהכיתות העליונות.

במקרים מסוימים וספציפיים (אשר יאובחנו על ידי עורך דין לתאונות תלמידים מומחה בתחום), ניתן יהיה להגיש תביעה נגד בית הספר ו/או גורמים רלוונטיים נוספים, אשר ידעו על ההתעללות ולא פעלו כדי למנוע אותה.

אבקש לשתף אתכם בשבע עצות זהב, כיצד תפעלו בתביעת נזיקין בגין התעללות בילדכם בבית הספר:

  1. תיעוד. אספו כל חומר רפואי וקבלות (תרופות, נסיעות, אביזרים וכדומה), אשר קשורות לטיפול בילדכם. דאגו גם לתעד עם ילדכם בכתב את השתלשלות האירועים שגרמה למצב בו אתם נמצאים היום.
  2. הקלטות. במידה וקיימת הודאה מצד מורים או מנהלים בנוגע להזנחת הטיפול בילד, דאגו להקליט אותם מודים בדברים אלו, שכן מאוחר יותר הקלטות אלו יכולות להיות ראיות משמעותיות בניהול התיק.
  3. טיפול רפואי. במידה והילד במצב רפואי לא תקין (פיזית או נפשית), דאגו לשמור על רצף טיפולי אצל הרופאים הרלוונטיים וזאת לצורך הוכחת נכות רפואית בהמשך הדרך.
  4. עדים. במידה וישנם עדים להתעללות (ילדים בכיתה וכדומה), מומלץ ביותר לקחת את פרטיהם האישיים (שם מלא, ת.ז., כתובת וטלפון). קיים סיכוי כי בעתיד הם אלו אשר יכריעו את התיק לכאן או לכאן.
  5. עורך דין לתאונות תלמידים. חשוב ביותר לקחת עו"ד עם ניסיון בתחום הנזיקין, אשר יכול להפריד בין טפל ועיקר ולנהל את התביעה באופן הולם מול הגורמים הרלוונטיים.
  6. סבלנות. לעיתים תיקים מעין אלו אורכים לא מעט זמן. יש להתאזר בסבלנות, שכן ניהול נכון של ההליך המשפטי יכול להניב תוצאות מעולות.
  7. לא לוותר. גם אם משרד החינוך או חברת הביטוח של בית ספר אחר מציעים לכם פשרה בסכום נמוך – אל תמהרו לקחת אותה. שקלו היטב את צעדכם, שכן לעיתים רבות הצעות בית המשפט לפשרה גבוהות באופן ניכר מהצעות חברת הביטוח – במיוחד בתיקים מסוג זה.

יש לכם שאלות נוספות בנוגע לעו״ד תאונות תלמידים? משרד עורכי דין ינון הדאיה ישמח לענות לכל שאלה ובקשה!

קראו גם לגבי פציעת ילדים בגני שעשועים

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן