כיצד תקבלו כסף אם ילדכם נפצע ברכיבה על אופניים

כדבר שבשגרה ילדים רבים (מגדול ועד קטן) נוהגים לרכב על אופניים ולשחק. כאשר הרכיבה מתבצעת במקום מוסדר (פארק המיועד לרכיבה על אופניים או מסלול המיועד לכך), הסיכון כי הילד ייפצע כתוצאה מהרכיבה פוחת באופן משמעותי. במידה והרכיבה מתבצעת במקום שאינו מוסדר (כביש, מדרכה או שביל עקלקלים), הרי שבאופן מיידי הסיכון לפציעת הילד עולה באופן ניכר.

במידה וילדכם נפצע בתאונת דרכים מפגיעת רכב, ניתן ורצוי לתבוע את ביטוח החובה של הרכב ולקבל פיצוי. חשוב לדעת, כי אין זה משנה אם הילד אשם בתאונה או לא אשם. במידה והילד נפצע בתאונה הוא יהיה זכאי לפיצוי אוטומטי בגין נזקי גופו וכל הוויכוח עם חברת הביטוח יהיה מהו גובה הפיצוי לו זכאי הילד.

במידה והילד נפצע ברכיבה על אופניים בתאונה שאיננה תאונת דרכים (נפילה, החלקה, פגיעה בעצם מסוים וכדומה), ראשית, ניתן לבדוק האם ניתן לתבוע את פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר שחלה 24 שעות ביממה (צריך לבדוק האם הילד נעדר לפחות 90 ימים מבית הספר או שיש לו לפחות 5% נכות ומעלה בעקבות התאונה). הבדיקה השניה שצריך לעשות היא אם הילד נפצע ברכיבה על אופניים כתוצאה ממפגע שהיה במקום. במידה והיה מפגע בשטח עירוני ניתן לתבוע את הרשות המקומית בגין הפציעה ו/או צד שלישי שגם מעורב בסיפור (כגון קבלן ששיפץ במקום וכדומה).

יש לציין, כי כאשר רוצים לתבוע על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר, לא צריכים להוכיח קיומה של רשלנות בעקבות התאונה, אלא רק צריך להוכיח את עצם אירוע התאונה (וכמובן ימי היעדרות מסוימים או נכות כאמור לעיל).

כאשר רוצים לתבוע מכוח פקודת הנזיקין, רשות מקומית או צד ג' אחר, חייבים להוכיח גם את עצם אירוע התאונה וגם שהתאונה אירעה בעקבות מפגע שהיה במקום.

הורים, חשוב שתדעו כי ניהול נכון של תיק נזיקין, יכול במקרים מסוימים להניב פיצוי גדול לילדכם, אשר לעיתים יעמוד על סכומים של מאות אלפים ואף מיליוני שקלים.

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן