כיצד תקבלו כסף מחברות הביטוח אם נפצעתם בפעולות ניקיון

אזרחי ישראל מנקים את ביתם על בסיס יומי/שבועי כדבר שבשגרה ובזמן החגים הדבר נעשה אף במלוא הכוח והמרץ. ב-99.9% מפעולות הניקיון לא קורה לאנשים דבר והעניינים מתנהלים כסדרם. עם זאת, חשוב לדעת ולהפנים, כי כמעט כל פעולת ניקיון בבית כרוכה בסיכון כל שהוא וישנן מספר מצומצם של עבודות ניקיון, אשר הסיכון בהם הינו ממשי.

כתבה זו אינה מדברת על ניקיון באמצעות סנפלינג, אלא בניקיון רגיל וטבעי, אשר נעשה על ידי כל אדם המסוגל לכך.

דוגמא מצוינת לניקיון בסיכון גבוה, הוא ניקיון עם חומרי ניקוי חזקים במיוחד. למרבה הצער, קיים מספר לא מבוטל של מקרים, אשר גרמו לפגיעה בעין ואף חלילה לעיוורון אצל אנשים שהשתמשו בתרסיסים שונים, אשר מכילים חומרים מסוכנים.

במידה ונגרם לכם או לבני משפחתכם נזק על ידי שימוש במוצר, ניתן לעיתים לבדוק את האפשרות לתבוע את החברה המייצרת/משווקת המוצר בגין הנזק וזאת דרך חוק האחריות למוצרים פגומים (התביעה אפשרית במידה והמוצר פגום). דרך נוספת היא תביעה מכוח פקודת הנזיקין בגין רשלנות של היצרן וזאת דרך טענות שונות כגון אי כתיבת אזהרה על המוצר, כתיבת אזהרה באותיות קטנות או בשפה שאיננה עברית וכדומה.

כמובן שאם יש ברשותכם ביטוח תאונות אישיות או ביטוח של אובדן כושר עבודה, תצטרכו רק להוכיח את עצם התרחשותה של התאונה (בביטוח תאונות אישיות) וכי איבדתם את יכולתכם לעבוד (בביטוח אובדן כושר עבודה), ולא תצטרכו להוכיח כי המוצר פגום או כי היצרן התרשל מסיבה כל שהיא.

במידה והחלקתם בבית תוך כדי ניקיון, בדרך כלל לא יהיה גורם מעוול שאותו ניתן יהיה לתבוע, אך ניתן יהיה כמובן להפעיל את פוליסות הביטוח הרלוונטיות שברשותכם.

חשוב מאוד לדעת, כי יש לפנות באופן מיידי לטיפול רפואי בעניין זה ושירשם כיצד נפצעתם, שכן במידה ולא תעשו כן, חברות הביטוח עלולות לטעון טענות שונות כנגדכם.

במידה והפציעה התרחשה בפעולות ניקיון במסגרת בית ספרית, ניתן כמובן להפעיל את פוליסת ביטוח תאונות תלמידים, וכן לעיתים קרובות ניתן גם לתבוע את משרד החינוך/גורם אחר, וזאת בגין רשלנות שגרמה לפציעת התלמיד.

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן