בעבר נהגו לחשוב, כי אדם אשר מתלונן ללא הרף על כאבים ואין לו כל ממצא פתולוגי בגינם, הרי שיש לשלוח אותו לבית משוגעים, שכן לא ייתכן כי יהיו לאדם כאבים כרוניים, זאת מבלי שיידעו מה מקורם.
במהלך 150 השנים האחרונות התפתחה הרפואה המודרנית בקצב מסחרר ועמה הגיעו אף תובנות חדשות בנוגע לכאבים כרוניים של חולים.
בשנות השבעים של המאה ה-20 ניתן המונח "פיברומיאלגיה" להגדרה של כאבים כרוניים אצל אדם מסוים. כאבים אלו אינם מתאפיינים רק בהרגשה פיזית של שרירים כואבים ודואבים, כי אם במצב נפשי ירוד והרגשה דיכאונית.
הכאב הפיזי קשור קשר הדוק וישיר לכאב הנפשי והכאבים מלווים את האדם בכל הימים ובכל תחומי החיים.
מחקרים של עשרות השנים האחרונות מגלים כי במקרים מסוימים, נפגע לאחר תאונה (תאונת דרכים, תאונת עבודה, תאונה ביתית וכיו"ב), עלול לפתח את מחלת הכאב. עם התפתחות המחקרים, התפתחה גם המטריה המשפטית בעניין וניתן למצוא פעמים רבות בתיקי נזיקין, כי קיים קשר בין התאונה ובין מחלת הכאב של הנפגע.
גם המוסד לביטוח לאומי מכיר בפיברומיאלגיה ומבסס נכויות מסוימות על פי מחלת הכאב של המבוטח.
בשנים האחרונות ניתן למצוא בתיקים רבים של תאונות דרכים, בקשות למינוי מומחים בתחום הפיברומיאלגיה. במקרים מסוימים מנוהלים תיקי תאונות אך ורק בגין עניין הכאב ולעיתים נפסקים לנפגע פיצויים בסכומים של מאות אלפי שקלים בגין ה"פיברומיאלגיה" בלבד.
החולים במחלת כאב מטופלים במרפאות כאב, אשר עם השנים, תפסו תאוצה והיום המרפאות הן חלק אינטגרלי מתחום הרפואה המודרנית. כיום, כל קופת חולים בישראל מתהדרת ברופאים הטובים ביותר בתחום הכאב.
במידה ונחבלתם בתאונה כל שהיא ועקב הפגיעה הנכם סובלים מכאבים כרוניים – אל תאמרו נואש. יש לכם את האפשרות לבדוק האם הנכם זכאים לקבל פיצוי כספי בגין ה"פיברומיאלגיה" ממנה אתם סובלים.
חשוב לדעת, כי ניהול נכון של תביעה בנושא מחלת כאב יכול להניב פיצוי כספי בסכומים ניכרים ביותר.