מחלת מקצוע בעבודה – תסמונת התעלה הקרפלית

בבית משפט השלום בעכו ניתן לאחרונה פסק דין.

פסק הדין מדבר על עובד שעבד במשך שנים בעסק לתיקון והחלפת צמיגים. התובע עסק מידי יום במשך שעות רבות בפירוק צמיגים והחלפתם, שימוש בג'ק ידני ושימוש בכלי עבודה שונים לרבות שימוש בפטיש 5 קילו.

לעובד נגרמה חסימה בידיים שנקראת גם תסמונת התעלה הקרפלית (CTS), הביטוח הלאומי הכיר בעובד כמי שחלה במחלת מקצוע בעבודה ונקבעה לו נכות אורתופדית קבועה בשיעור של 14.5%.

העובד הגיש תביעה נגד החברה שהעסיקה אותו במשך שנים וגם נגד חברת הביטוח של החברה.

העובד טען שלא ניתנו לו הדרכות ראויות בנוגע לצורת העבודה, לא נתנו לו ציוד מתאים לעבודה ולא רכשו ציוד מתקדם יותר, אשר היה מונע את מחלת המקצוע שלו.

מקום העבודה טען מנגד שהעובד הודרך בעבודתו ושאם יש מי שאשם במצב הרפואי זה רק העובד עצמו.

בית המשפט מינה מהנדס בטיחות ניטרלי, אשר קבע כי תנאי העבודה שמקום העבודה סיפק לתובע תרמו להתפתחות מחלת המקצוע שלו. המומחה קבע גם שהעובד באמת לא הודרך כראוי אודות הסיכונים שנגרמו לו וכן לא סופק לו ציוד מתאים ע"י המעביד.

בית המשפט קבע שמקום העבודה גרם להתפתחות מחלת מקצוע של העובד וגם להחמרה של המחלה. הוא פסק סכום של 90,000 שקלים, מעבר לתגמולים שקיבל מהביטוח הלאומי בסכום של 37,000 שקלים.

בית המשפט קבע שמקום העבודה בוטח רק בחלק מהשנים ע"י חברת הביטוח "הראל" ולכן חייב את מקום העבודה לשלם לעובד סכום של 56,000 שקלים וחייב את חברת הביטוח לשלם לעובד סכום של 34,000 שקלים.

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן