עורך דין תאונות דרכים בהרצליה

במידה ונפגעתם בתאונת דרכים ואתם זקוקים לעורך דין תאונות דרכים בהרצליה, משרד עו"ד ינון הדאיה ישמח לעמוד לרשותכם ולטפל בכם במקצועיות ובמסירות עד להשגת התוצאה המקסימלית.

עו"ד הדאיה מתמחה בתאונות דרכים באזור הרצליה ומלווה את לקוחותיו לוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי, לשם השגת הפיצויים הגבוהים ביותר עבור לקוחותיו.

עו"ד הדאיה הינו עורך דין תאונות דרכים המטפל בנפגעי תאונות דרכים רבים בהרצליה על הצד הטוב ביותר, תוך שילוב של מקצועיות ומסירות כלפי כל לקוח.

נזקי גוף בתאונות דרכים

תאונת דרכים גורמת במקרים רבים לנזקי גוף ונפש משמעותיים. במצב זה, זקוק הנפגע לטיפול רפואי מידי ולא אחת, הוא נדרש לעבור סדרה של טיפולים רפואיים בהתאם לחומרת הפגיעה מן התאונה.

לצד זאת, סובל הנפגע בעקבות התאונה, מאובדן כושר עבודה, לעיתים לתקופה קצרה שלאחריה חוזר הוא לתפקוד מלא ולעיתים, למרבה הצער, הפגיעה בכושר העבודה וביכולת להתפרנס, היא קבועה.

חשוב לדעת כי הנפגע זכאי לפיצוי כספי בגין כל הנזקים שנגרמו לו בשל תאונת הדרכים ולשם כך, עליו להגיש תביעה לפיצוי.

חשיבותו של הייצוג המשפטי

נפגעי תאונות דרכים זכאים לפיצוי כספי מחברת הביטוח. הליך מימוש הזכויות מול גורם זה הוא מורכב מאוד ודורש ידע משפטי רב והכרות מעמיקה עם אופן התנהלותו.

משכך, יש חשיבות רבה כי הנפגע יפנה לקבלת ייצוג משפטי מקצועי של עו"ד תאונות דרכים.

עורך דין לתאונות לדרכים ידאג לקבלת כל המסמכים הרפואיים הדרושים לתמיכה בטענות הנפגע בדבר נזקי הגוף שנגרמו לו, לרבות חוות דעת מומחה, יתאר את השתלשלות האירועים באופן המדויק ביותר ויגיש את התביעה.

משרדנו מלווה את הנפגע מן הרגע הראשון ומייצגו לאורך כל ההליך מול חברת הביטוח, עד לקבלת מלוא הפיצוי לו זכאי הנפגע.

סכום הפיצוי

מטבע הדברים, היקף הפיצוי הכספי שיקבל הנפגע הוא פונקציה של היקף הנזק שנגרם לו וחומרתו. מדובר בין היתר על ההוצאות הרפואיות להן נדרש הנפגע בשל התאונה, כאב וסבל, עזרת צד ג' וכן הפסדי השתכרות בשל אובדן כושר עבודה.

משרדנו מייצג בהצלחה מזה שנים רבות, נפגעי תאונות דרכים ואנו דואגים לכך כי לקוחותינו יקבלו את הפיצוי המירבי עבור כל סוגי הנזק שנגרמו להם.

חשוב לציין כי הזכאות לפיצוי כספי אינה תלויה בשאלת האשמה. על פי חוק הפלת"ד (חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה, 1975) כל אדם אשר נפגע פגיעה פיזית ונפשית בתאונת דרכים, זכאי לפיצוי כספי בגין נזקי הגוף והנפש, בין אם הוא אשם בתאונה ובין אם לאו.

מהם המסמכים שמגישים בתביעה של תאונת דרכים?

מהם המסמכים שמגישים בתביעה של תאונת דרכים (נזקי גוף) ומה משמעותם לתיק:

  1. אישור משטרה – כאשר נפגע אדם בתאונת דרכים עליו לדווח למשטרה על אירוע התאונה. ניתן לדווח על התאונה בכל תחנת משטרה בישראל ולאחר זמן של כשבועיים (ישנן תחנות משטרה אשר מנפקות אישור בו במקום), תקבלו אישור משטרה. האישור יפרט את זמן ומקום התאונה, פרטי הנהגים המעורבים בתאונה, פרטי הנפגעים ופרטי חברת הביטוח. חשוב לדעת כי ללא אישור המשטרה לא ניתן יהיה לנהל הליך של תביעה מול חברת הביטוח.
  2. כתב ויתור על סודיות רפואית – עליכם לחתום על כתב ויתור על סודיות רפואית, אשר יאפשר לחברת הביטוח לעיין בתיק הרפואי המלא שלכם מיום היוולדכם. במידת הצורך, חברת הביטוח תטען כי נזקי הגוף שלכם נובעים מעבר תחלואתי שלכם ולא מאירוע התאונה. תפקידכם (ותפקיד עורך הדין שלכם) הוא לטעון את ההפך.
  3. ייפוי כח – במידה והנכם מיוצגים על ידי עורך דין, עליו לצרף ייפוי כח לכתב התביעה, אשר מסמיך אותו לנהל את תיק תאונת הדרכים עבורכם.
  4. תצהיר בריאות – נפגע בתאונת דרכים חייב לצרף תצהיר בריאות לכתב התביעה ולדווח על תאונות קודמות שקרו לו טרם התאונה וכן על מחלות קודמות.
  5. בקשה למינוי מומחים – בד בבד עם הגשת התביעה, עליכם לצרף בקשה למינוי מומחים רפואיים (שמומחיותם רלוונטית למצבכם). בבקשה עצמה עליכם לפרט באיזה תחומים צריך בית המשפט למנות מומחה רפואי ומהי הסיבה למינוי. הבקשה עצמה חשובה ביותר, שכן היא בעצם המערכה הראשונה מול חברת הביטוח, האם ימונה מומחה רפואי לקביעת נכות ומי הגורם שיישא בעלותו.
  6. מסמכים רפואיים – בקשת מינוי המומחים צריכה להיתמך במסמכים רפואיים רלוונטיים בנוגע למצבכם בעקבות התאונה. אין הכוונה רק לתיק קופת החולים, אלא גם לצילומים שעשיתם בעקבות התאונה, טיפולי פיזיוטרפיה וטיפולים במקומות אחרים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ההבדלים בסכומי הפיצוי בין תאונת דרכים ובין תאונות אחרות

רבים לא יודעים זאת, אך ישנם הבדלים משמעותיים בסכומי הפיצוי (שמורכבים מרכיבי פיצוי) בין תאונת דרכים ובין תאונות שונות, אשר אינן נכנסות להגדרה המשפטית של תאונת דרכים.

סכומי הפיצוי בתאונת דרכים ככלל יהיו נמוכים יותר מאשר בתאונות אחרות, זאת מפאת העובדה כי בתאונת דרכים ישנם שני רכיבי פיצוי מהותיים, אשר מוגבלים בסכומם לנוסחה מתמטית. זאת בניגוד לתאונות אחרות, אשר אותם רכיבי הפיצוי הם בלתי מוגבלים ונתונים לשיקול דעתו של השופט היושב בדין.

רכיב הפיצוי הראשון המוגבל בסכומו בתאונת דרכים הינו רכיב של כאב וסבל (מונח של מעין עגמת נפש בדיני נזיקין).

הסכום המקסימלי בתאונת דרכים בגין כאב וסבל עומד על סכום של כ-170,000 ₪ לנכות מלאה. חשוב לדעת, כי כאשר אדם נפגע והוא מעל גיל 30, אזי ינוכה בגינו 1% מהסכום המקסימלי לגבי כל שנה בגילו.

קרי, כאשר נפגע אדם מבוגר בתאונת דרכים, פוחת הסכום שהוא יכול לקבל בגין כאב וסבל באופן דרמטי. במקרה של מוות בתאונת דרכים חס וחלילה, ישולם לעיזבון המנוח בגין כאב וסבל סכום של 25% מהסכום המקסימלי, קרי כ-42,500 ₪.

לעומת זאת, רכיב כאב וסבל בתאונה שהיא איננה תאונת דרכים אינו מוגבל עקרונית, אך הנורמה השיפוטית הנוהגת היא לפסוק פי 2.5 עד פי 3 מהסכום אותו היה צריך לפסוק במידה והאירוע היה מוגדר כתאונת דרכים (למרות שהשופט אינו מוגבל בסכום וברשלנות רפואית לדוגמא יכול להיפסק פיצוי בגין כאב וסבל גם סכום של מיליון שקלים).

קרי, אם אדם נפגע בתאונת דרכים והיה צריך לקבל 50,000 ₪ בגין כאב וסבל, הנורמה השיפוטית לפסוק לו פיצוי בגין כאב וסבל במידה והתאונה איננה תאונת דרכים יעמוד על סכום של כ-150,000 ₪.

גם במקרה מוות חס וחלילה בתאונה שהיא איננה תאונת דרכים, סכום הפיצוי בגין כאב וסבל יעמוד בדרך כלל על סכום של שש ספרות לכל הפחות (תלוי בגילו של המנוח ובסיטואציה).

רכיב הפיצוי השני המוגבל בסכומו בתאונת דרכים הינו רכיב של אובדן כושר השתכרות. בתאונה המוגדרת תאונת דרכים ישנה הגבלה משמעותית על רכיב זה והסכום המקסימלי לפיצוי עומד על מקסימום של פי שלושה מהשכר הממוצע במשק (כ-9,000 ₪), קרי כ-27,000 ₪.

יוצא מזה, כי אדם שנפגע בתאונת דרכים, הרוויח לפני התאונה 50,000 ₪ ואיבד את כל יכולתו להשתכר בעקבות התאונה, סכום הפיצוי שישולם לו בגין אובדן היכולת שלו לעבוד בעתיד לא יעמוד על 50,000 ₪ בחודש, אלא יעמוד על סכום מקסימלי של 27,000 ₪ בחודש.

לעומת זאת, אדם שנפגע בתאונה שהיא איננה תאונת דרכים ואיבד את כל יכולתו להשתכר בעקבות התאונה, בית המשפט רשאי לפסוק לנפגע סכום על פי ראות עיניו. כלומר, גם אם אדם הרוויח 50,000 ₪ טרם התאונה (שאיננה תאונת דרכים) והוא איבד את כל יכולתו להשתכר, בית המשפט רשאי לפסוק לנפגע פיצוי בגין אובדן כושר השתכרות, אשר מגלם סכום של 50,000 ₪ מידי חודש בחודשו (עד גיל 67).

לסיכום: כפי שראינו סכומי הפיצוי בתאונת דרכים, שונים באופן מהותי מסכומי הפיצוי בתאונות אחרות. על מנת שתוכלו למקסם את סכומי הפיצוי, מומלץ מאוד להגיש תביעות אלו לבית המשפט עם המומחים בתחום.

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן