עורך דין תאונות תלמידים באשקלון

תאונות תלמידים אלו הם אירועים אשר הופכים את החיים ומשנים מקצה אל קצה את הילד שנפגע בהם.

כמובן שהפגיעה היא לא רק בנפגע תאונת תלמידים עצמו, אלא גם בסביבה הקרובה שלו ובמשפחתו.

לעתים הפגיעה היא פגיעה פיזית, לעתים הפגיעה היא פגיעה נפשית ולעתים קרובות הפגיעה בתאונת תלמידים משלבת גם את שני הדברים.

תאונות תלמידים בדרך כלל מייצרות מספר שלוחות של הליכים

ראשית כל, תביעה לביטוח תאונות תלמידים, בהם מבוטחים הילדים 24 שעות ביממה וללא קשר האם הילד נמצא בבית הספר או לא. בד בבד, ניתן לעתים קרובות להגיש גם תביעת רשלנות נגד בית הספר או נגד גורם מעוול אחר.

במידה וילדכם נפגע בתאונת תלמידים ואתם זקוקים לעורך דין תאונות תלמידים באשקלון, משרד עו"ד ינון הדאיה ישמח לעמוד לרשותכם ולטפל בכם במקצועיות ובמסירות עד להשגת התוצאה המקסימלית.

עו"ד הדאיה מתמחה בתאונות תלמידים באזור דרום הארץ ומלווה את לקוחותיו מול חברות הביטוח, לשם השגת הפיצויים הגבוהים ביותר עבור לקוחותיו.

עו"ד הדאיה הינו עורך דין תאונות תלמידים המטפל בנפגעי תאונות תלמידים רבים באשקלון על הצד הטוב ביותר, תוך שילוב של מקצועיות ומסירות כלפי כל לקוח.

המהפכה הגדולה בביטוח תאונות תלמידים

לאט לאט ובשקט התחוללה מחודש ספטמבר 2016 מהפכה של ממש בנוגע לביטוח תאונות תלמידים שחל 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע וללא קשר האם התלמיד נפצע בבית הספר או במקום אחר.

עד ליום 31.8.2016 תלמיד שנפצע היה צריך להעדר לפחות 21 ימים ברציפות מבית הספר, זאת על מנת לקבל 94 שקלים ליום (צמודים למדד) ובניכוי של 5 ימי המתנה.

החל מיום 1.9.2016 תלמיד שנפצע צריך להעדר לפחות 90 ימים ברציפות מבית הספר, זאת על מנת לקבל 213 שקלים ליום (צמודים למדד) ובניכוי 5 ימי המתנה.

גם בעניין של סכומי פיצויים לנכות קבועה חל שינוי

עד ליום 31.8.2016 תלמיד שנפצע ונותרה לו נכות בשיעור של 5% לפחות (נכות לא אסתטית), היה זכאי לקבל סך של 3,760 ₪ לכל אחוז של נכות (צמודים למדד).

החל מיום 1.9.2017 תלמיד שנפצע ונותרה לו נכות בשיעור של 5% לפחות (נכות לא אסתטית), יהיה זכאי לקבל סך של 4,020 ₪ לכל אחוז של נכות (צמודים למדד).

יוצא מזה, כי אם בעבר תלמיד ששבר יד או רגל ושנעדר לתקופה סטנדרטית מבית הספר (כפי שקורה לילדים רבים), הרי שהיה זכאי לפיצוי כל שהוא (גם אם סמלי).

כיום הפוליסה מתייחסת בעיקר לתאונות קשות יותר (צורך ב- 90 ימי היעדרות לפחות), אך מצד שני סכומי הפיצוי לימי ההיעדרות עלו ביותר מפי שניים.

יש לזכור, כי לא חל שינוי על התיישנות בגין פוליסה תאונות תלמידים (ההתיישנות על פי חוק). תביעה בגין פוליסה זו תתיישן כאשר יגיע הילד לגיל 21 (שלוש שנים מיום הגיע הקטין לגיל 18).

החל מיום 1.9.2016 חלה מהפכה של ממש בביטוח תאונות תלמידים.

הפוליסה כיום מיטיבה עם תלמידים שנפצעו פציעות קשות יותר ונעדרים מבית הספר זמן ממושך לאחר התאונה, לעומת זאת תלמידים שנפצעו פציעה קלה יותר (כפי שקורה לרוב הילדים) מקופחים מהפוליסה החדשה, שכן לא יהיו זכאים לכל פיצוי כספי.

בכל תאונה של קטין מומלץ להתייעץ עם המומחים בתחום וזאת על מנת שילדכם לא יאבד את זכויותיו לפיצוי כספי הולם.

אין זה משנה אם אתם מיוצגים על ידי עורך דין תאונות תלמידים בדימונה, עורך דין תאונות תלמידים בבאר שבע ובאשקלון, עורך דין תאונות תלמידים בדרום או בכל מקום בישראל, הדבר החשוב מכל הוא שילדכם יקבל ייצוג מקצועי ואמין על מנת שלא תקופחו.

שבע עצות זהב מה לא לעשות במידה וילדכם נפצע בבית הספר

למרבה הצער, מידי יום ביומו ילדים נפצעים בבית הספר, הן באמצע שיעור, הן בהפסקה והן בפעילות בית ספרית.

רוב רובן של הפציעות הינן פציעות שנזקן כואב, אך נקודתי וחולף (כגון שברים קלים, מכות יבשות וכדומה). אולם, מבחינה סטטיסטית ישנן פציעות של ילדים בבית הספר אשר הינן קשות ובלתי הפיכות.

אבקש לשתף את הקוראים בשבע עצות זהב מה לא לעשות במידה וילדכם נפצע בבית הספר:

  1. לא לסמוך על כך שילדכם נלקח לטיפול רפואי נאות לאחר הפציעה בבית הספר, אלא להגיע באופן פיזי לבית הספר (במידה ולא פונה כבר לבית החולים) ולפקח על הטיפול הרפואי ועל הפינוי. קרו כבר די מקרים בהם ילד נפצע בבית הספר וההנהלה החליטה לטפל בו באופן עצמאי ומזיק, או שהנהלת בית הספר לא הבינה לחלוטין את חומרת המצב והשתהתה בפינוי הילד לטיפול רפואי.
  2. לא לחתום על דו"ח הפציעה באופן אוטומטי. למילים יש משמעות רבה ביותר ולכן לעיתים המורים וההנהלה בבית הספר עלולים (שלא בזדון) לרשום בדו"ח הפציעה נתונים מסוימים, אשר עלולים לפגוע בהמשך בניהול התיק.
  3. לא לסמוך על כך שבהמשך ההליך תזכרו את כל פרטי המקרה. צלמו מספר תמונות של מקום התאונה ושל הפציעה עצמה, שמרו היטב את התמונות ורשמו לפניכם את עיקרי התאונה.
  4. אל תתייאשו. גם אם חברת הביטוח דחתה את תביעתכם, המשיכו בהליך המשפטי ואל תחששו. פעמים רבות חברות הביטוח משלמות בעל כורחן רק כאשר מגישים נגדן תביעה בבית המשפט.
  5. אל תחשבו שאיחרתם את המועד. כאשר קטין נפצע ומעוניין להגיש תביעה משפטית, חשוב לדעת כי "ההתיישנות" אצל קטינים בתביעה מכוח חוק חוזה הביטוח (למשל ביטוח תאונות אישיות של תלמידים) מתחילה בגיל 21 (3 שנים מגיע 18). התיישנות אצל קטינים בתביעה מכוח פקודת הנזיקין (לדוגמא נגד בית הספר) מתחילה בגיל 25 (7 שנים מגיל 18). חשוב לציין עוד, כי רק תביעה עוצרת את מירוץ ההתיישנות ולא משלוח מכתבים לחברת הביטוח.
  6. אל תזניחו את העדים. במידה וישנם עדים לתאונה (ילדים, מורים וכדומה), רשמו את שמם המלא וקחו מהם פרטים מזהים. יכול מאוד להיות שבהמשך הדרך הם יהיו האנשים הכי חשובים בתיק שלכם.
  7. אל תשכחו לשמור חומר רפואי וקבלות. דאגו לשמור בתיקייה מסודרת את כל החומר הרפואי של ילדכם מיום הפציעה וגם את כל הקבלות שקשורות לטיפול הרפואי (דלק, תחבורה ציבורית, קבלות על תרופות וכדומה). כאשר תנהלו תיק בבית המשפט, המסמכים הללו יהיו חשובים ביותר על מנת לתת לכם פיצוי מקסימלי.

שבע עצות זהב כיצד תפעלו בתביעת נזיקין בגין התעללות בילדכם בבית הספר

12 שנות לימוד לילדנו בבית הספר אינן עוברות בקלות. זמן זה מלווה לעיתים קרובות בקשיים בלימודים, מבחנים, בחנים, שיעורי בית וכיו"ב. גם מבחינה חברתית הקשיים אינם קלים וכל ילד מנסה להשתלב ולתפוס את מקומו בחברה.

ישנם מקרים חריגים בהם ההשתלבות בבית הספר אינה מלווה רק בקשיים רגילים, אלא מדובר בילד או ילדה, אשר עוברים התעללות שיטתית על ידי חבריהם לכיתה, או על ידי תלמידים מהכיתות העליונות.

במקרים מסוימים וספציפיים (אשר יאובחנו על ידי עורך דין לתאונות תלמידים מומחה בתחום), ניתן יהיה להגיש תביעה נגד בית הספר ו/או גורמים רלוונטיים נוספים, אשר ידעו על ההתעללות ולא פעלו כדי למנוע אותה.

אבקש לשתף אתכם בשבע עצות זהב, כיצד תפעלו בתביעת נזיקין בגין התעללות בילדכם בבית הספר:

  1. תיעוד – אספו כל חומר רפואי וקבלות (תרופות, נסיעות, אביזרים וכדומה), אשר קשורות לטיפול בילדכם. דאגו גם לתעד עם ילדכם בכתב את השתלשלות האירועים שגרמה למצב בו אתם נמצאים היום.
  2. הקלטות – במידה וקיימת הודאה מצד מורים או מנהלים בנוגע להזנחת הטיפול בילד, דאגו להקליט אותם מודים בדברים אלו, שכן מאוחר יותר הקלטות אלו יכולות להיות ראיות משמעותיות בניהול התיק.
  3. טיפול רפואי – במידה והילד במצב רפואי לא תקין (פיזית או נפשית), דאגו לשמור על רצף טיפולי אצל הרופאים הרלוונטיים וזאת לצורך הוכחת נכות רפואית בהמשך הדרך.
  4. עדים – במידה וישנם עדים להתעללות (ילדים בכיתה וכדומה), מומלץ ביותר לקחת את פרטיהם האישיים (שם מלא, ת.ז., כתובת וטלפון). קיים סיכוי כי בעתיד הם אלו אשר יכריעו את התיק לכאן או לכאן.
  5. עורך דין לתאונות תלמידים – חשוב ביותר לקחת עו"ד עם ניסיון בתחום הנזיקין, אשר יכול להפריד בין טפל ועיקר ולנהל את התביעה באופן הולם מול הגורמים הרלוונטיים.
  6. סבלנות – לעיתים תיקים מעין אלו אורכים לא מעט זמן. יש להתאזר בסבלנות, שכן ניהול נכון של ההליך המשפטי יכול להניב תוצאות מעולות.
  7. לא לוותר – גם אם משרד החינוך או חברת הביטוח של בית ספר אחר מציעים לכם פשרה בסכום נמוך – אל תמהרו לקחת אותה. שקלו היטב את צעדכם, שכן לעיתים רבות הצעות בית המשפט לפשרה גבוהות באופן ניכר מהצעות חברת הביטוח – במיוחד בתיקים מסוג זה.

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן