כך תנצחו את הביטוח הלאומי

אבקש לשתף אתכם בעשר עצות זהב, על מנת שתוכלו להתנהל נכון מול המוסד לביטוח לאומי ולנצח אותו:

  1. אל תתייאשו ואל תוותרו. המוסד לביטוח לאומי הינו גוף מסורבל ומתיש. כאשר מנהלים מערכה כנגדו חייבים לדעת כי במידה ותתישו אותו בחזרה, יגדלו הסיכויים שלכם לקחת את כל הקופה. לעיתים המערכה נמשכת שנים, אך מי שיהיה סבלני ונחוש, כמעט תמיד יוכל לזכות ולנצח.
  2. תערערו. מבחינה סטטיסטית כדאי להגיש ערעור ולהגיע לוועדה עליונה. אמנם לא תמיד כדאי לערער וצריך לעשות זאת בחוכמה (כפי שהביטוח הלאומי יכול להעלות אחוזי נכות הוא גם יכול להוריד), אך אין ספק כי במידה ועושים זאת נכון ועם האסמכתאות הנדרשות, כי אז מבחינה סטטיסטית הערעור במוסד לביטוח הלאומי הינו בגדר של כמעט חובה.
  3. מומחים. לעיתים השקעה קטנה יכולה להניב תשואה גדולה. אל תחסכו ופעמים רבות הערכת נכות של מומחה רפואי מטעמכם יכולה לשנות את כל התמונה ולהביא לכם תוצאות שלא חלמתם עליהן. בדרך כלל לעורכי דין העוסקים בתחום, יש מאגר של מומחים פרטיים איתם הם עובדים וזוכים בהנחה עבור הלקוחות.
  4. מסמכים רפואיים. צרפו לביטוח הלאומי את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי. כבר היה לי לקוח שפעל בוועדה הראשונה באופן עצמאי והגיש תביעה לביטוח הלאומי בצירוף 6 מסמכים רפואיים ולא קיבל דבר. הזמנתי את התיק הרפואי של הלקוח וגיליתי תיק עצום של קרוב ל-500 מסמכים רפואיים. כמובן שהגשנו אותם בערעור וזכינו.
  5. תיעוד רפואי. ודאו כי הרופאים שלכם רושמים כל מה שאתם מתלוננים עליו ולא מחסירים שום פרט. זכרו כי מה שאינו מתועד במסמכים הרפואיים כאילו אינו קיים.
  6. רצף טיפולי. שמרו על רצף טיפולי ואל תפסיקו טיפולים באמצע. כאשר מומחים קובעים אחוזי נכות, אחד הפרמטרים המרכזיים שהם מתבוננים בו הוא האם המבוטח מטופל באופן סדיר ורציף. ככל שאין יותר מדי הפסקות בין הטיפולים, אזי ישנו סיכוי כי ייקבע לכם אחוז נכות גבוה יותר.
  7. התיישנות. הגישו את התביעה בזמן ואל תתמהמהו. בביטוח הלאומי תקופות ההתיישנות קצרות יותר בדרך כלל. כך לדוגמא: תביעה לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה ניתן להגיש עד 12 חודשים מיום הפגיעה. במידה ותגישו אותה באיחור, יכולים להקטין לכם את הגמלה או לשלול אותה לחלוטין.
  8. "סייג לחוכמה – שתיקה". פתגם זה אינו רלוונטי לגבי הביטוח הלאומי. ככל שתכתבו יותר בתביעה עצמה (כמובן דברים הגיוניים), ככל שתדברו יותר בוועדות (דברי טעם) וככל שתספרו בוועדות הרפואיות סיפורים ספציפיים לעניין חוסר המסוגלות שלכם, אתם מגדילים באופן משמעותי את הסיכוי שלכם לזכות בתביעה. אדם ביישן וסגור יקטין לעצמו את הסיכוי לזכות בתביעה. אל תחשבו שהמומחים ידעו מהם הכאבים שלכם מהתיק הרפואי – ספרו להם אותם.
  9. אל תצעקו ואל תריבו. אל תרימו את קולכם כשאתם מתנהלים מול הפקידים או מול הרופאים של הביטוח הלאומי. התנהלות זו יכולה רק לייצר אנטי נגדכם ולהפחית לכם את הסיכוי לזכות מול הביטוח הלאומי.
  10. עורך דין. בחרו בעורך הדין הנכון והמומחה בתחום. חשוב לגבי כל תיק, אך במיוחד מול המוסד לביטוח לאומי. לעיתים קרובות, משמעות של קצבה בביטוח הלאומי הינה משמעות עצומה. כאשר מכפילים את הקצבה בעשרות שנים מגיעים בדרך כלל לתוצאה של מאות אלפי שקלים או של מיליוני שקלים. לכן, חשוב מאוד לבצע את ההליך עם עורך דין שעוסק בתחום, זאת על מנת שתוכלו להגיע לתוצאה מקסימלית.

 

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן