עורך דין ביטוח לאומי

ביטוח לאומי הוא גוף מטעם המדינה, אשר פוגש אותנו בכל תחום בחיים. מלידה ועד לצערנו גם פטירה.

סניפי ביטוח לאומי בדרום הם סניפים, אשר עוסקים בנושאים שניתן להגדירם כספציפי:

באופקים, נתיבות, שדרות ועוטף עזה ישנה חשיבות רבה לסניפי ביטוח לאומי בנושא של פגיעות איבה.

בדימונה, ירוחם, ערוער ובאר שבע ישנה חשיבות רבה לסניפי ביטוח לאומי בנושא של תאונות עבודה (פציעות רבות במפעלים וכדומה).

כמובן שסניפי ביטוח לאומי בכל מדינת ישראל עוסקים בכל הנושאים, אך ברור הוא שסניפי ביטוח לאומי באזור הדרום דורשים התייחסות מיוחדת בנושאים מיוחדים.

בחירת עורך דין ביטוח לאומי היא בחירה משמעותית מאוד, אשר יכולה להשפיע על נפגע לכל ימי חייו.

עו"ד ביטוח לאומי צריך לדעת כיצד לייצג בוועדות רפואיות והחשוב מכל הוא לדעת את חוקי הביטוח הלאומי, זאת על מנת שזכויות המבוטחים לא ייפגעו.

כאשר אתם הולכים לבחור עו"ד ביטוח לאומי, חובה עליכם לבחור בעורך דין ביטוח לאומי הנכון, על מנת שלא תישארו מאחורי פרוצדורות ושלא תיפלו בין הכיסאות.

כך תנצחו את הביטוח הלאומי:

אבקש לשתף אתכם בעשר עצות זהב, על מנת שתוכלו להתנהל נכון מול המוסד לביטוח לאומי ולנצח אותו:

  1. אל תתייאשו ואל תוותרו. המוסד לביטוח לאומי הינו גוף מסורבל ומתיש. כאשר מנהלים מערכה כנגדו חייבים לדעת כי במידה ותתישו אותו בחזרה, יגדלו הסיכויים שלכם לקחת את כל הקופה. לעיתים המערכה נמשכת שנים, אך מי שיהיה סבלני ונחוש, כמעט תמיד יוכל לזכות ולנצח.
  2. תערערו. מבחינה סטטיסטית כדאי להגיש ערעור ולהגיע לוועדה עליונה. אמנם לא תמיד כדאי לערער וצריך לעשות זאת בחוכמה (כפי שהביטוח הלאומי יכול להעלות אחוזי נכות הוא גם יכול להוריד), אך אין ספק כי במידה ועושים זאת נכון ועם האסמכתאות הנדרשות, כי אז מבחינה סטטיסטית הערעור במוסד לביטוח הלאומי הינו בגדר של כמעט חובה.
  3. מומחים. לעיתים השקעה קטנה יכולה להניב תשואה גדולה. אל תחסכו ופעמים רבות הערכת נכות של מומחה רפואי מטעמכם יכולה לשנות את כל התמונה ולהביא לכם תוצאות שלא חלמתם עליהן. בדרך כלל לעורכי דין העוסקים בתחום, יש מאגר של מומחים פרטיים איתם הם עובדים וזוכים בהנחה עבור הלקוחות.
  4. מסמכים רפואיים. צרפו לביטוח הלאומי את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי. כבר היה לי לקוח שפעל בוועדה הראשונה באופן עצמאי והגיש תביעה לביטוח הלאומי בצירוף 6 מסמכים רפואיים ולא קיבל דבר. הזמנתי את התיק הרפואי של הלקוח וגיליתי תיק עצום של קרוב ל-500 מסמכים רפואיים. כמובן שהגשנו אותם בערעור וזכינו.
  5. תיעוד רפואי. ודאו כי הרופאים שלכם רושמים כל מה שאתם מתלוננים עליו ולא מחסירים שום פרט. זכרו כי מה שאינו מתועד במסמכים הרפואיים כאילו אינו קיים.
  6. רצף טיפולי. שמרו על רצף טיפולי ואל תפסיקו טיפולים באמצע. כאשר מומחים קובעים אחוזי נכות, אחד הפרמטרים המרכזיים שהם מתבוננים בו הוא האם המבוטח מטופל באופן סדיר ורציף. ככל שאין יותר מדי הפסקות בין הטיפולים, אזי ישנו סיכוי כי ייקבע לכם אחוז נכות גבוה יותר.
  7. התיישנות. הגישו את התביעה בזמן ואל תתמהמהו. בביטוח הלאומי תקופות ההתיישנות קצרות יותר בדרך כלל. כך לדוגמא: תביעה לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה ניתן להגיש עד 12 חודשים מיום הפגיעה. במידה ותגישו אותה באיחור, יכולים להקטין לכם את הגמלה או לשלול אותה לחלוטין.
  8. "סייג לחוכמה – שתיקה". פתגם זה אינו רלוונטי לגבי הביטוח הלאומי. ככל שתכתבו יותר בתביעה עצמה (כמובן דברים הגיוניים), ככל שתדברו יותר בוועדות (דברי טעם) וככל שתספרו בוועדות הרפואיות סיפורים ספציפיים לעניין חוסר המסוגלות שלכם, אתם מגדילים באופן משמעותי את הסיכוי שלכם לזכות בתביעה. אדם ביישן וסגור יקטין לעצמו את הסיכוי לזכות בתביעה. אל תחשבו שהמומחים ידעו מהם הכאבים שלכם מהתיק הרפואי – ספרו להם אותם.
  9. אל תצעקו ואל תריבו. אל תרימו את קולכם כשאתם מתנהלים מול הפקידים או מול הרופאים של הביטוח הלאומי. התנהלות זו יכולה רק לייצר אנטי נגדכם ולהפחית לכם את הסיכוי לזכות מול הביטוח הלאומי.
  10. עורך דין. בחרו בעורך הדין הנכון והמומחה בתחום. חשוב לגבי כל תיק, אך במיוחד מול המוסד לביטוח לאומי. לעיתים קרובות, משמעות של קצבה בביטוח הלאומי הינה משמעות עצומה. כאשר מכפילים את הקצבה בעשרות שנים מגיעים בדרך כלל לתוצאה של מאות אלפי שקלים או של מיליוני שקלים. לכן, חשוב מאוד לבצע את ההליך עם עורך דין שעוסק בתחום, זאת על מנת שתוכלו להגיע לתוצאה מקסימלית.

כיצד תמלאו טפסים של הביטוח הלאומי במידה ונפגעתם בפעולת טרור:

במידה ונפגעתם בפעולת טרור (איבה), ונגרמה לכם פגיעה נפשית או פיזית, עליכם למלא טפסים של הביטוח הלאומי וזאת בכדי שתוכלו לקבל פיצוי מהמדינה עקב פגיעתכם.

הטופס הראשון שתמלאו קרוי בל/580 והוא בעצם הודעה על פגיעה בפעולות איבה ותביעה לתגמול טיפול רפואי.

הטופס מתחיל בכך שאתם נדרשים לרשום פרטים טכניים, כגון, שם, תעודת זהות, כתובת, תאריך לידה, תאריך הפגיעה וכדומה.

פרטים נוספים וחשובים ביותר שהנכם נדרשים לרשום אלו פרטי הפגיעה. חשוב מאוד לרשום באופן מדויק כיצד אירעה הפגיעה, שכן כל מילה כתובה עלולה להתפרש באופן כזה שאולי הביטוח הלאומי לא יכיר בכם כנפגעי פעולות איבה.

כמו כן, בהמשך העמוד הראשון של הטופס, תידרשו לכתוב אלו איברים נפגעו לכם ומהי מהות הפגיעה. אין ספק כי זהו סעיף קריטי במילוי הטופס. במידה ותחסירו פרטים בסעיף זה או שתמלאו פרטים שגויים, הדבר עלול להיות בעוכריכם ויכול להיות שאיבר מסוים (או מצב נפשי) כלל לא ייכלל בתביעה מול הביטוח הלאומי.

בעמוד שלאחר מכן, תידרשו למלא מהם שמות העדים לפגיעה. קרי, במידה ונפגעתם בהיותכם מחוץ לבית, רצוי מאוד לקבל פרטי התקשרות עם העדים.

בעמוד השלישי תידרשו למלא את פרטי עבודתכם טרם הפגיעה ולצרף שלושה תלושי שכר אחרונים. בנוסף, תידרשו למלא את פרטי חשבון הבנק שלכם על מנת לקבל את כספי הפיצוי.

בעמוד האחרון של טופס בל/580 תידרשו לחתום על כתב ויתור סודיות רפואית, אשר יעניק למוסד לביטוח הלאומי, גישה לעיון בתיק הרפואי שלכם מיום היוולדכם.

הדבר לא מסתכם באמור לעיל, שכן הטופס שתמלאו לאחר שתקבלו אישור כי הנכם נפגעי פעולות איבה הוא טופס הקרוי בל/581. הטופס הינו תביעה לקביעת דרגת נכות ולתשלום תגמול נכות לנפגע איבה.

בטופס עצמו תידרשו למלא פרטים טכניים אודותיכם וכן תידרשו לרשום מהם המגבלות והכאבים שיש לכם בעקבות הפגיעה. חשוב מאוד לרשום בפירוט מהם המגבלות שיש לכם ולא לחסוך במילים, שכן הדבר יכול להשפיע מאוד על קביעת דרגת הנכות ולהיות בעל משמעות של עשרות ואף מאות אלפי שקלים.

מומלץ מאוד להיעזר עם המומחים בתחום עוד בטרם מילוי הטפסים, שכן החסרת פרטים או מסירת פרטים לא רלוונטיים, עלולים לעלות לכם סכומי כסף ניכרים.

מה תעשו בוועדה רפואית בביטוח הלאומי:

לאחר שהגשתם תביעה למוסד לביטוח הלאומי בנושא רפואי, תתקיים וועדה רפואית בעניינכם.

אתם חייבים להגיע לוועדה עם תעודה מזהה ועם ההזמנה לוועדה ויכולים להתלוות אליכם מתורגמן, רופא מטעמכם ו/או עורך דין.

וועדה רפואית בביטוח הלאומי אורכת מספר דקות, אך במידה וישנם מספר מומחים רפואיים ששואלים שאלות, הרי שהיא עלולה להתארך אל מעבר לזמן הממוצע.

בוועדה הרפואית יישב מומחה רפואי מסוים, אשר יבדוק אתכם בתחום הספציפי שאתם טוענים כי יש לכם ליקוי רפואי בו. במידה ויש לכם ליקויים רפואיים בתחומי רפואה שונים, הרי שוועדה יישבו מספר רופאים, אשר מתמחים בתחומי רפואה שונים והם יבדקו אתכם.

הרופאים ישאלו אתכם על בעיותיכם הרפואיות ועל המגבלות שאותן המגבלות יוצרות לכם. חשוב ביותר לפרט בפני הרופאים את כל הבעיות ואת כל המגבלות שלכם. אל תסמכו על כך שהרופאים של הביטוח הלאומי יבינו מהם הבעיות שלכם, אלא פרטו להם אותן אחת לאחת.

לאחר שהרופאים של הביטוח הלאומי ישוחחו עמכם, אתם תילקחו לפינה צדדית (בחדר עצמו) מאחורי וילון והרופא יבדוק אתכם. שתפו עם הרופא פעולה באופן מלא ואל תתנגדו לבדיקות. כמו כן, דברו עם הרופא באופן נעים, אל תתחצפו אליו ואל תדברו עמו כאילו הוא ילד, שכן בסופו של יום זהו האדם שיכריע האם תקבלו כסף מהביטוח הלאומי ומהו הסכום שתקבלו.

במידה ויש לכם מסמכים רפואיים נוספים, אשר טרם שלחתם לביטוח הלאומי – מסרו אותם באופן ידני למומחים הרפואיים וודאו כי הם מעיינים בהם.

מומלץ ביותר לשמור העתקים מכל המסמכים שהגשתם לביטוח הלאומי (תביעות, מסמכים רפואיים, בקשות וכדומה), האמינו לי, בשלב מסוים בחייכם אתם תצטרכו אותם ואל תסמכו שהביטוח הלאומי ישמור לכם את העותקים.

בוועדה עצמה, יחד עם הרופאים של הביטוח הלאומי יישב מזכיר/מזכירה הוועדה, אשר תפקידו יהיה לרשום בפרוטוקול את הדברים שנאמרו בוועדה. חשוב מאוד והדבר הוא קריטי, לוודא כי כל הדברים שאמרתם בוועדה נרשמו ושדבריכם לא יקבלו משמעות כפולה.

במידה והנכם סבורים כי מה שאמרתם בוועדה אינו משקף את הרשום בפרוטוקול – וודאו כי העניין תוקן ואל תחתמו על הפרוטוקול לפני שהדבר נעשה.

כיצד תקבלו כסף מהביטוח הלאומי אם אתם במצב סיעודי:

במידה והנכם במצב סיעודי ואינכם מסוגלים לבצע פעולות בסיסיות בחיי היום יום, יכול מאוד להיות כי אתם זכאים לקבל קצבה של שירותים מיוחדים (שר"ם).

זכאי לקצבה הוא מי שעד גיל פרישה מבוטח בביטוח הלאומי וזקוק לעזרה רבה בפעולות פשוטות ובסיסיות בכל יום (אכילה, רחצה, לבוש והתפשטות, שליטה על הצרכים, שכיבה וקימה מהמיטה וניידות בבית), או שהוא זקוק להשגחה קבועה כדי למנוע סכנת חיים.

ישנם מספר תנאים על מנת לקבל את הקצבה לשירותי מיוחדים מהמוסד לביטוח לאומי. התנאי הראשון הוא, כי הזכאי חייב להיות בן מעל ל-18 שנה ועד 90 ימים טרם גיל הפרישה והוא נמצא במדינת ישראל. התנאי השני הוא, כי הזכאי מקבל קצת נכות מהביטוח הלאומי ונקבעו לו אחוזי נכות רפואית בשיעור של 60% לכל הפחות (אחוזים אשר יש בהם קשר לשירותים מיוחדים). במידה והזכאי אינו מקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי, הרי שצריכים להיקבע לו לכל הפחות 75% נכות רפואית (אחוזים אשר יש בהם קשר לשירותים מיוחדים). תנאי נוסף, הוא שהזכאי אינו מקבל קצבת ניידות (למעט במקרים מיוחדים) וכן שהוא אינו מצוי במוסד שניתנים בו שירותי רפואה, סיעוד או שיקום.

את התביעה לגמלת שירותים מיוחדים יש להגיש בטופס בל/7849, בצירוף כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים. הבדיקה הראשונית לצורך קבלת הקצבה נערכת במוסד לביטוח לאומי ולעיתים נערכת בדיקה נוספת בביתו של הזכאי.

סכום הקצבה למי שזקוק לעזרה רבה ברוב פעולות היום יום ברוב שעות היממה, עומד על סך של 1,405 שקלים מדי חודש.

סכום הקצבה למי שזקוק לעזרה רבה בכל פעולות היום יום ברוב שעות היממה, עומד על סך של 3,286 שקלים מדי חודש.

סכום הקצבה למי שתלוי לחלוטין באדם אחר, עומד על סך של 5,261 שקלים מדי חודש.

מלבד סכומי הקצבאות הנ"ל ישנה תוספת של מאות שקלים בעבור מקבלי הקצבאות.

במידה וקיבלתם תשובה מהביטוח הלאומי, אשר לדעתכם אינה משקפת את מצבכם הרפואי, ניתן להגיש ערר לוועדת העררים של המוסד לביטוח לאומי.

חשוב מאוד לבצע באופן נכון את הערר וזאת על מנת שאפשר יהיה להגיע לתוצאה מקסימלית. שיעורי הקצבאות יכולים לעמוד על סכומים של עשרות אלפי שקלים בשנה ומיליוני שקלים במשך שנים רבות, ומשכך לפני ביצוע הליך זה, רצוי להתייעץ עם המומחים בתחום.

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן