תאונות תלמידים אלו הם אירועים אשר הופכים את החיים ומשנים מקצה אל קצה את הילד שנפגע בהם.
כמובן שהפגיעה היא לא רק בנפגע תאונת תלמידים עצמו, אלא גם בסביבה הקרובה שלו ובמשפחתו. לעתים הפגיעה היא פגיעה פיזית, לעתים הפגיעה היא פגיעה נפשית ולעתים קרובות הפגיעה בתאונת תלמידים משלבת גם את שני הדברים.
תאונות תלמידים בדרך כלל מייצרות מספר שלוחות של הליכים. ראשית כל, תביעה לביטוח תאונות תלמידים, בהם מבוטחים הילדים 24 שעות ביממה וללא קשר האם הילד נמצא בבית הספר או לא. בד בבד, ניתן לעתים קרובות להגיש גם תביעת רשלנות נגד בית הספר או נגד גורם מעוול אחר.
במידה וילדכם נפגע בתאונת תלמידים ואתם זקוקים לעורך דין תאונות תלמידים בירושלים, משרד עו"ד ינון הדאיה ישמח לעמוד לרשותכם ולטפל בכם במקצועיות ובמסירות עד להשגת התוצאה המקסימלית.
עו"ד הדאיה מתמחה בתאונות תלמידים הארץ ומלווה את לקוחותיו מול חברות הביטוח, לשם השגת הפיצויים הגבוהים ביותר עבור לקוחותיו.
עו"ד הדאיה הינו עורך דין תאונות תלמידים המטפל בנפגעי תאונות תלמידים רבים בירושלים על הצד הטוב ביותר, תוך שילוב של מקצועיות ומסירות כלפי כל לקוח.
שבע עצות זהב מה לא לעשות במידה וילדכם נפצע בבית הספר
למרבה הצער, מידי יום ביומו ילדים נפצעים בבית הספר, הן באמצע שיעור, הן בהפסקה והן בפעילות בית ספרית. רוב רובן של הפציעות הינן פציעות שנזקן כואב, אך נקודתי וחולף (כגון שברים קלים, מכות יבשות וכדומה). אולם, מבחינה סטטיסטית ישנן פציעות של ילדים בבית הספר אשר הינן קשות ובלתי הפיכות.
אבקש לשתף את הקוראים בשבע עצות זהב מה לא לעשות במידה וילדכם נפצע בבית הספר:
- לא לסמוך על כך שילדכם נלקח לטיפול רפואי נאות לאחר הפציעה בבית הספר, אלא להגיע באופן פיזי לבית הספר (במידה ולא פונה כבר לבית החולים) ולפקח על הטיפול הרפואי ועל הפינוי. קרו כבר די מקרים בהם ילד נפצע בבית הספר וההנהלה החליטה לטפל בו באופן עצמאי ומזיק, או שהנהלת בית הספר לא הבינה לחלוטין את חומרת המצב והשתהתה בפינוי הילד לטיפול רפואי.
- לא לחתום על דו"ח הפציעה באופן אוטומטי. למילים יש משמעות רבה ביותר ולכן לעיתים המורים וההנהלה בבית הספר עלולים (שלא בזדון) לרשום בדו"ח הפציעה נתונים מסוימים, אשר עלולים לפגוע בהמשך בניהול התיק.
- לא לסמוך על כך שבהמשך ההליך תזכרו את כל פרטי המקרה. צלמו מספר תמונות של מקום התאונה ושל הפציעה עצמה, שמרו היטב את התמונות ורשמו לפניכם את עיקרי התאונה.
- אל תתייאשו. גם אם חברת הביטוח דחתה את תביעתכם, המשיכו בהליך המשפטי ואל תחששו. פעמים רבות חברות הביטוח משלמות בעל כורחן רק כאשר מגישים נגדן תביעה בבית המשפט.
- אל תחשבו שאיחרתם את המועד. כאשר קטין נפצע ומעוניין להגיש תביעה משפטית, חשוב לדעת כי "ההתיישנות" אצל קטינים בתביעה מכוח חוק חוזה הביטוח (למשל ביטוח תאונות אישיות של תלמידים) מתחילה בגיל 21 (3 שנים מגיע 18). התיישנות אצל קטינים בתביעה מכוח פקודת הנזיקין (לדוגמא נגד בית הספר) מתחילה בגיל 25 (7 שנים מגיל 18). חשוב לציין עוד, כי רק תביעה עוצרת את מירוץ ההתיישנות ולא משלוח מכתבים לחברת הביטוח.
- אל תזניחו את העדים. במידה וישנם עדים לתאונה (ילדים, מורים וכדומה), רשמו את שמם המלא וקחו מהם פרטים מזהים. יכול מאוד להיות שבהמשך הדרך הם יהיו האנשים הכי חשובים בתיק שלכם.
- אל תשכחו לשמור חומר רפואי וקבלות. דאגו לשמור בתיקייה מסודרת את כל החומר הרפואי של ילדכם מיום הפציעה וגם את כל הקבלות שקשורות לטיפול הרפואי (דלק, תחבורה ציבורית, קבלות על תרופות וכדומה). כאשר תנהלו תיק בבית המשפט, המסמכים הללו יהיו חשובים ביותר על מנת לתת לכם פיצוי מקסימלי.
הורים – האם ידעתם שגם אתם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר?
רוב ההורים של תלמידי בית הספר אינם יודעים, אך גם הם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר.
הביטוח של תלמידי בית הספר חל 24 שעות ביממה, גם אם התלמיד נפצע בחופש, בבית, בבית מלון ובעצם בכל מקום אחר. לעומת זאת הביטוח של הורי התלמידים אינו חל משך 24 שעות ביממה, אלא חל בתנאים מסוימים המפורטים להלן:
מדובר בהורה או בן משפחה של התלמיד אשר נוטל חלק (ללא קבלת שכר), בפעילות רשמית של המוסד החינוכי המתקיימת בשטח המוסד החינוכי או מחוץ לתחומי המוסד החינוכי, כמלווה ו/או כמשגיח בטיולים ו/או כמלווה ו/או כמשגיח באירועים אחרים ו/או במסגרת המוסד החינוכי (פעילות ספורט, הצגות, סרטים, ביקור באתרים, מוזיאונים, מילוי מקום של עובדי רשות ו/או עובדי המוסד החינוכי השובתים מעבודתם, ארגון פעילות תרבותית ו/או חברתית מטעם בית הספר וכיו"ב).
כמו כן, מבוטחים גם הורים שנבחרו על פי תקנון ארגון ההורים הארצי לשמש כחברי ועד ארגון הורים יישובי ו/או מחוזי ו/או ארצי, אך ורק בזמן השתתפותם בפעילות הקשורה לתפקידם בארגון.
הפוליסה מקנה להורים ו/או בני משפחתו של התלמיד, פיצוי בגין נכות קבועה (שגבוהה מ-5% נכות ושאינה נכות אסטטית), בסכום של 4,020 שקלים (צמוד למדד) עבור כל אחוז של נכות. קרי, במידה ולדוגמא נקבע להורה בגין פציעה 20% נכות אורטופדית קבועה, הרי שהוא יקבל מהפוליסה פיצוי בסך של 80,400 שקלים.
בגין מקרה מוות של ההורה או בן המשפחה יקבלו שאיריו פיצוי בסכום של 150,750 שקלים.
בגין נכות זמנית יקבל ההורה ו/או בן המשפחה פיצוי בסכום של 213 שקלים ליום (מוגבל עד שלושה חודשים), וזאת בתנאי שהיה באי כושר ונעדר מעבודתו משך 45 ימים ברציפות.
אם ההורה אינו עובד ישולם לו פיצוי עבור תקופת אי הכושר הפיזי.
קיימים עוד מספר אלמנטים של פיצוי בפוליסה להורה או בן המשפחה, אך הנייר צר מלהכיל.
חשוב מאוד לדעת את כל הניואנסים המצויים בפוליסת תלמידים וזאת על מנת שתוכלו לקבל את כל המגיע לכם בפוליסה וזאת במידה ונפצעתם בפעילות בית ספרית. ההבדל בין ידיעת הפוליסה ובין אי הידיעה עלול להיות הבדל של עשרות אלפי שקלים.