עורך דין תאונות תלמידים באילת

מחפשים עו"ד תאונות תלמידים באילת?

תאונות תלמידים אלו הם אירועים אשר הופכים את החיים ומשנים מקצה אל קצה את הילד שנפגע בהם.

כמובן שהפגיעה היא לא רק בנפגע תאונת תלמידים עצמו, אלא גם בסביבה הקרובה שלו ובמשפחתו.

לעתים הפגיעה היא פגיעה פיזית, לעתים הפגיעה היא פגיעה נפשית ולעתים קרובות הפגיעה בתאונת תלמידים משלבת גם את שני הדברים.

עו"ד תאונות תלמידים באילת

תאונות תלמידים בדרך כלל מייצרות מספר שלוחות של הליכים

ראשית כל, תביעה לביטוח תאונות תלמידים, בהם מבוטחים הילדים 24 שעות ביממה וללא קשר האם הילד נמצא בבית הספר או לא. בד בבד, ניתן לעתים קרובות להגיש גם תביעת רשלנות נגד בית הספר או נגד גורם מעוול אחר.

במידה וילדכם נפגע בתאונת תלמידים ואתם זקוקים לעורך דין תאונות תלמידים באילת, משרד עו"ד ינון הדאיה ישמח לעמוד לרשותכם ולטפל בכם במקצועיות ובמסירות עד להשגת התוצאה המקסימלית.

עו"ד תאונות תלמידים באילת הדאיה מתמחה בתחום באזור דרום הארץ ומלווה את לקוחותיו מול חברות הביטוח, לשם השגת הפיצויים הגבוהים ביותר עבור לקוחותיו.

עו"ד הדאיה הינו עורך דין תאונות תלמידים המטפל בנפגעי תאונות תלמידים רבים באילת על הצד הטוב ביותר, תוך שילוב של מקצועיות ומסירות כלפי כל לקוח.

פציעות של תלמידים בעקבות מפגעים בבית הספר

הורים רבים סבורים, כי כאשר הם שולחים את ילדיהם לבית הספר, הילדים מוגנים ועטופים בכפפות של משי. למרבה הצער, בחלק מבתי הספר בישראל קיימים מפגעים רבים, אשר מהווים סכנה בטיחותית לילדים.

הסכנות גדולות שבעתיים, שכן ילדים, קטנים וגדולים, הם בעלי אנרגיות עצומות ונוטים להתרוצץ ולשחק. לכן, כל מפגע הופך למסוכן יותר ומשכך, גם על בתי הספר חלה חובת זהירות מוגברת כלפי הילדים.

למרבה הצער, פציעות שכיחות ביותר הינן פציעות של אצבעות הידיים, כאשר נסגרות דלתות או נסגרים שערים על כפות ידי התלמידים.

פציעות שכיחות נוספות, הינן פציעות בשיעורי ספורט, כגון מתקני ספורט שאינם תקינים, פציעות במשחקי כדורסל או כדורגל וכיו"ב.

במידה וילדכם נפצע בבית הספר (תלוי בנזק שנגרם), הוא יכול לתבוע בשני מסלולים מקבילים ולהרוויח כסף בכל אחד מהם. ואם אתם מאילת, רצוי לעשות זאת עם עו"ד שקרוב אליכם – עורך דין תאונות תלמידים באילת.

פציעות בשיעורי ספורט
פציעות ילדים בשיעורי ספורט הן השכיחות ביותר

 

המסלול הראשון הוא מסלול של תביעה על פי פוליסת ביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר -מסלול זה מצריך או מינימום של ימי היעדרות רצופים של התלמיד מבית הספר בעקבות הפציעה (90 יום מינימום ועד חצי שנה מקסימום), או מינימום של 5% נכות קבועה בעקבות הפציעה (כל אחוז נכות שווה מעט יותר מ-1,000 דולר).

המסלול השני הוא מסלול של תביעה מכוח פקודת הנזיקין – במידה וילדכם נפגע בבית הספר מחמת מפגע של בית הספר או של צד ג' אחר, ביכולתו לתבוע את המעוול ולקבל פיצוי בגין הפציעה.

חשוב לדעת, כי תביעות של ילדים מכוח פקודת הנזיקין, הן תביעות שמקנות סכומי כסף גבוהים במיוחד (תלוי כמובן במידת הנזק). הסיבה לכך היא שרכיב נזק עיקרי שמקנה פיצוי הינו רכיב נזק של אובדן כושר השתכרות בעתיד.

הפסיקה מנחה, כי מכיוון שאין יודעים כיצד ישתכר הילד בעתיד ובאיזו עבודה יעבוד, אזי מחשבים את הפיצוי על פי השכר הממוצע במשק, אשר עומד בשנת 2018 על ממוצע של כ-10,000 ₪ – על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.

הורים, חשוב שתדעו כי ניהול תיקים אלו באופן סבלני הינו תנאי הכרחי להצלחה. בדרך כלל לא מומלץ למהר ולהתפשר עם חברת הביטוח, שכן פעמים רבות ניהול משא ומתן ארוך יותר וסבלני, מביא עימו תוצאות טובות יותר, קרי סכומי כסף גבוהים יותר. עו"ד תאונות תלמידים באילת מנוסה בתחום ייעץ וילווה אתכם לאורך הדרך באופן מקצועי ומסור.

הורים – האם ידעתם שגם אתם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר?

רוב ההורים של תלמידי בית הספר אינם יודעים, אך גם הם מבוטחים בביטוח תאונות אישיות של תלמידי בית הספר.

הביטוח של תלמידי בית הספר חל 24 שעות ביממה, גם אם התלמיד נפצע בחופש, בבית, בבית מלון ובעצם בכל מקום אחר. לעומת זאת הביטוח של הורי התלמידים אינו חל משך 24 שעות ביממה, אלא חל בתנאים מסוימים המפורטים להלן:

מדובר בהורה או בן משפחה של התלמיד אשר נוטל חלק (ללא קבלת שכר), בפעילות רשמית של המוסד החינוכי המתקיימת בשטח המוסד החינוכי או מחוץ לתחומי המוסד החינוכי, כמלווה ו/או כמשגיח בטיולים ו/או כמלווה ו/או כמשגיח באירועים אחרים ו/או במסגרת המוסד החינוכי (פעילות ספורט, הצגות, סרטים, ביקור באתרים, מוזיאונים, מילוי מקום של עובדי רשות ו/או עובדי המוסד החינוכי השובתים מעבודתם, ארגון פעילות תרבותית ו/או חברתית מטעם בית הספר וכיו"ב).

כמו כן, מבוטחים גם הורים שנבחרו על פי תקנון ארגון ההורים הארצי לשמש כחברי ועד ארגון הורים יישובי ו/או מחוזי ו/או ארצי, אך ורק בזמן השתתפותם בפעילות הקשורה לתפקידם בארגון.

הפוליסה מקנה להורים ו/או בני משפחתו של התלמיד, פיצוי בגין נכות קבועה (שגבוהה מ-5% נכות ושאינה נכות אסטטית), בסכום של 4,020 שקלים (צמוד למדד) עבור כל אחוז של נכות. קרי, במידה ולדוגמא נקבע להורה בגין פציעה 20% נכות אורטופדית קבועה, הרי שהוא יקבל מהפוליסה פיצוי בסך של 80,400 שקלים.

בגין מקרה מוות של ההורה או בן המשפחה יקבלו שאיריו פיצוי בסכום של 150,750 שקלים.

בגין נכות זמנית יקבל ההורה ו/או בן המשפחה פיצוי בסכום של 213 שקלים ליום (מוגבל עד שלושה חודשים), וזאת בתנאי שהיה באי כושר ונעדר מעבודתו משך 45 ימים ברציפות.

אם ההורה אינו עובד ישולם לו פיצוי עבור תקופת אי הכושר הפיזי.

קיימים עוד מספר אלמנטים של פיצוי בפוליסה להורה או בן המשפחה, אך הנייר צר מלהכיל.

חשוב מאוד לדעת את כל הניואנסים המצויים בפוליסת תלמידים וזאת על מנת שתוכלו לקבל את כל המגיע לכם בפוליסה וזאת במידה ונפצעתם בפעילות בית ספרית. ההבדל בין ידיעת הפוליסה ובין אי הידיעה עלול להיות הבדל של עשרות אלפי שקלים.

אם התעניינתם בעורך דין תאונות תלמידים באילת, אולי יעניין אתכם גם:

שיתוף

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן